Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še vedno sem ves Tvoj

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 05. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Še vedno sem ves Tvoj

Še vedno sem ves Tvoj, so bile prve besede, ki jih je papež po operaciji z mislijo na Marijo napisal na listek. Posnemajmo ga!

Pomembne novice se v zadnjih dneh – in ne samo zadnjih – kar vrstijo. Preden si lahko vzamemo čas, da bi o njih razmislili, so že mimo. Postni čas nas vabi, da se ne prepustimo toku, temveč se ob pomembnih stvareh ustavimo, razmislimo in se z domačimi in prijatelji o njih pogovorimo v luči vere in krščanskega pogleda na svet.

Dogodek svetovnega pomena je prav gotovo bil obisk ameriškega predsednika Busha v nekaterih evropskih ustanovah in državah. Nato, Evropska zveza, Irak in Iran, ameriško-evropski odnosi so teme, ki so odmevale po vsem svetu. Z njimi pa tudi blišč in beda svetovne politike, široki nasmehi in nastavljanje pred fotografi in televizijami ter glasna zagotovila o neomajnem sodelovanju in prijateljstvu. Vse to je najbrž koristno in potrebno, kolikor prispeva k svetovnemu miru in sodelovanju med narodi. Človek pa se le ni mogel otresti občutka, da je šlo predvsem za spektakel in prikrite politične in gospodarske koristi, manj pa za resnično dobro ljudi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh