Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Magna Charta Libertatum

Vida Petrovčič
Za vas piše:
Vida Petrovčič
Objava: 04. 06. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Magna Charta Libertatum

Zločini proti človeštvu ne zastarajo in Slovenija ne bo mogla enakovredno in verodostojno zastopati svojih narodnih in državnih interesov, niti v Evropski zvezi niti v Natu, dokler ne bo končno postavila vseh zgodovinskih dogodkov na pravo mesto. Če zločincev in zločinov ne bomo obsodili, se poboji lahko nekoč ponovijo.

Pred 790 leti, davnega leta 1215, so angleški plemiči prisilili kralja Ivana »brez zemlje«, da je uzakonil Veliko listino svoboščin (Magno Charto Libertatum) - jamstvo osebne svobode in zaščite lastnine. V njej je med drugim zapisano, da nihče ne bo kaznovan brez pravičnega sojenja in da pravica do sojenja ne bo nikomur odvzeta. Vprašam vas, ali je Magna Carta Libertatum veljala tudi v Sloveniji pred šestdesetimi leti?

Če bi odgovoril revolucionarni pravnik, bi dejal, da ne, tako kot je bil takrat menda v Sloveniji dovoljen genocid, ker ga revolucionarni oblasti še ni uspelo prepovedati z zakonom. Zaradi peščice posameznikov, ki so si v zadnjih šestdesetih letih v imenu revolucije prilastili posest nad resnico ter popolno oblast nad Slovenijo in Slovenci, je bilo po končani drugi svetovni vojni v Sloveniji ubitih okoli 14.500 ljudi - brez sodišč in brez sodb, torej brez krivde. In ne le, da smo komaj pred kratkim izvedeli za te zločine in da trupla še vedno ležijo po brezn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh