Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Princ, ki pomaga misijonarju Pedru Opeki

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 23. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Princ, ki pomaga misijonarju Pedru Opeki

Naklonjenost državice ob Sredozemskem morju je slovenskemu misijonarju na otoku jugovzhodno od afriške celine podčrtal Albert II. s svojimi večkratnimi obiski na Madagaskarju in pri Pedru Opeki.



Ko je bil monaški PRINC ALBERT II. pri maši v katedrali 12. julija ustoličen, je nadškof v Monaku, Bernard Barsi, za novega vladarja te državice, ene redkih absolutnih monarhij na svetu, v kateri ima princ popolno oblast, parlament pa le posvetovalno vlogo, izrazil hvaležnost. »Zahvala gre Bogu, ker je dal, da se nadaljuje kraljevina vladajoče družine,« je v pridigi dejal nadškof Barsi. »Vemo, da je v vsej dolgi zgodovini tesna povezanost knežje družine in monaškega ljudstva zagotavljala neodvisnost in svobodo kneževine.« Princ, ki mu je nadškof še zaželel, da bi bil pri vladanju velikodušen, pravičen in da bi znal razlikovati dobro od hudega, je na kolenih prejel nadškofov blagoslov.

Potem ko je Rainer III. aprila umrl, se z Albertovim prevzemom prestola - dokončen bo 19. oktobra, ko bo na državni praznik še kronanje - za Monako, državico z 32.000 prebivalci, začenja novo obdobje. Vse kaže, da bo Albert II. zavlad...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh