Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 27

Nikolina Rop
Za vas piše:
Nikolina Rop
Objava: 30. 07. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 27

1.Smetanova juha 2. Musaka iz stročjega fižola 3. Špagetna solata 4. Punčeve tortice 5. Domači jogurt

Smetanova Juha
Sestavine:
1,5 litra vode
ščep mlete kumine
2,5 dl kisle smetane
2 žlici moke
1 žlica sadnega kisa

Priprava: Vodo solimo in zavremo, pridamo kumino, ki jo lahko posebej skuhamo in precedimo. V smetani razžvrkljamo moko ter podmet med mešanjem vlivamo v krop. Juha naj vre 8-10 minut. Po okusu v juho pridamo kis. Ponudimo jo s kruhovimi kockami.

Musaka iz stročjega fižola
Sestavine:
1 kg stročjega fižola
4 žlice olja
3 stroki česna
peteršilj
25 dag govedine
25 dag svinjine
1 čebula
sol, poper
3 jajca
2 dl kisle smetane ali mleka

Priprava: Fižol operemo . Na polovici maščobe prav malo prepražimo sesekljan česen in peteršilj, dodamo narezan fižol, solimo, prilijemo nekoliko vode in pokrito dušimo.
Na ostalem olju rumeno prepražimo sesekljano čebulo ter jo dodamo zmletemu mesu. Pridamo še 1 jajce, sesekljan peteršilj, solimo in popramo ter pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh