Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prostovoljci so se izkazali

Za vas piše:
A. Š.
Objava: 10. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Prostovoljci so se izkazali

UNITALSI Gorica je od 17. do 23. julija organiziralo romanje bolnikov, ostarelih in invalidov v Lurd. Spremljali so jih in zanje tako rekoč na vsakem koraku noč in dan skrbeli prostovoljci italijanske in slovenske narodnosti

UNITALSI Gorica je od 17. do 23. julija organiziralo romanje bolnikov, ostarelih in invalidov v Lurd. Spremljali so jih in zanje tako rekoč na vsakem koraku noč in dan skrbeli prostovoljci italijanske in slovenske narodnosti. Za bolne, ostarele in invalide v slovenski romarski skupini so se žrtvovali: Joana Nanut, Renata Tomšič, Igor Perkon, Paolo Possillipi, Ana Leban, Marija Regente Leban in Francesca Zavadlav Hlede. Z romarji je bil tudi goriški nadškof Dino De Antoni, od slovenskih duhovnikov v zamejstvu pa župnik iz Štandreža Karel Bolčina. Da je bilo vse, kot je treba, so poskrbeli Nevina Petarin, Edi Sandrigo in Nevio Marega.

Udeleženci romanja si želijo, da bi prihodnje leto spet romali v Lurd, veseli pa bodo, če se jim bo pridružilo še več bolnih, ostarelih in invalidov med Slovenci v domovini in zamejstvu, tem pa pomagalo še več slovenskih prostovoljcev.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh