Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V skupnem veselju na obisk k Mariji

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 17. 09. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

V skupnem veselju na obisk k Mariji

V soboto, 24. septembra, bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah srečanje slovenskih in hrvaških romarjev z geslom: Skupna vera nas povezuje.

V soboto, 24. septembra, bo pri Mariji Pomagaj na Brezjah srečanje slovenskih in hrvaških romarjev z geslom: Skupna vera nas povezuje. To je že drugo slovensko-hrvaško srečanje, prvo je bilo pred dvema letoma pri Mariji Bistrici na Hrvaškem. Ker gre za zelo pomemben dogodek, ki s svojim simbolnim sporočilom daleč presega verske okvire in zadeva vsakega izmed nas in našo prihodnost, zasluži poseben komentar. Zlasti še zaradi tega, ker vemo, da politični odnosi med obema država danes niso najboljši. Razmisleku in drugačnemu ravnanju so namenjene tudi te vrstice.

Dolga in bolj ali manj skupna zgodovinska usoda je med slovenskim in hrvaškim narodom spletla veliko sorodnosti in podobnosti pa tudi nekaj različnosti in posebnosti. Med najbolj trdnimi vezmi, ki nas že več kot tisoč let povezujejo, so skupne krščanske korenine. Vera v Jezusa Kristusa in njegovo odrešenje, ki je sooblikovala našo kulturo in duhovno podobo, lahko bi rekli dušo slovenskega in hrvaškega naroda. Misijon...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh