Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 37

Objava: 22. 10. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 37

1.Kisla ješprenjeva juha 2. Kuhani sirovi štruklji 3. Dušeno sadje 4. Breskve
Kisla ješprenjeva juha
Sestavine: 1 dl ješprenja lovorov list 2 šalotki 3 zrna česna 2 krompirja 1 korenčekocvirki kis peteršilj

Priprava: Ješprenj zvečer namočimo. Drugi dan ga damo kuhat. Ko zavre, ga odcedimo in znova zalijemo z vročo vodo ali zelenjavno juho. Ko drugič zavre, pridamo lovor, narezano čebulo, sesekljan česen, sol, na kocke narezan korenček in nazadnje enako narezan krompir. Juha naj vre tako dolgo, da bo vse mehko (približno 1/2 ure). Kuhano juho zabelimo z razgretimi ocvirki ali s prepraženo hamburško slanino in po okusu okisamo. Preden jo ponudimo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.


Kuhani sirovi štruklji
Sestavine: 25 dag moke sol 1 jajce 1 žlica olja topla voda

Nadev: 70 dag skute 2 jajci 1 žemlja kisla smetana sol 8 dag zmletih orehov

Za zabelo: 2 žlici masla 1-2 žlici drobtin

Priprava: Moko presejemo v skledo, v sredini napravimo vdol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh