Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 43

Za vas piše:
s. Nikolina
Objava: 10. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Jedilnik 43

Zelenjavni ričet, zelje z mesom, bela (pšenična) polenta, biskvit s sadjem, očke - linške oči.
Zelenjavni ričet

Sestavine: 2 dl ješprenja1 korenček 1 peteršiljeva korenina rezina zélenesrček zeljne glave v sezoni pest narezanega fižola pest graha polovica paprike 1 čebula lovorov list 2 žlici olja strt česensol peteršilj

Priprava: Ješprenj zvečer operemo, namočimo in naslednji dan pristavimo. Ko zavre, vodo odlijemo. Zalijemo s svežo ali s kostno juho. Ko drugič zavre, pridamo na kocke narezano ali naribano zelenjavo, lovorov list in sol. Juha naj počasi vre do eno uro, da se ješprenj in zelenjava zmehčata. Proti koncu kuhanja juho zabelimo z rumeno prepraženo čebulo in s sesekljanim česnom. Okus izboljšamo s pečenkinim sokom ali z mesno omako. Preden postavimo juho na mizo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.


Zelje z mesom

Sestavine:1 kg zeljne glave sol, kumina 2 žlici maščobe 1 čebula 1/2 kg mesa 2 stroka česna lovorov list sol 1 žlica moke 2 žlici kisa

Priprava: Očiščeno zelje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh