Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pristnost in blatenje

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 17. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Pristnost in blatenje

Voditeljica Tednika Barbra Jermann (četrtek, 8. decembra 2005 na TV Slovenija) je prvi prispevek posvetila spolni zlorabi otrok, ki naj bi se dogajala v Cerkvi na Slovenskem.

Voditeljica Tednika Barbra Jermann (četrtek, 8. decembra 2005 na TV Slovenija) je prvi prispevek posvetila spolni zlorabi otrok, ki naj bi se dogajala v Cerkvi na Slovenskem. Novinarka Mojca Blažej Cirej se je v zvezi s tem pogovarjala z Janjo Škrajnc, ustanoviteljico Društva za zaščito ustave in žrtev Cerkve, in nekaterimi člani. Škrajnčeva je povedala, da je bila tudi sama žrtev župnika. »Šlo je za dotike, dotike po telesu …« Sogovornica Vesna Škorc je povedala, da jo je v otroštvu zlorabljalo več ljudi. »Med drugim tudi vaški duhovnik.« Tudi v tem primeru naj bi šlo za dotike, in to samo enkrat.

Na teh dveh primerih brez imen in podatkov o storilcih je prispevek izzvenel v posplošeno obtožbo o nadlegovanju in zlorabi otrok, v kar je »vpletena duhovščina«. Da bi bila obtožba bolj prepričljiva, je novinarka k sodelovanju v oddaji pritegnila tudi dipl. sociologa in teologa Morisa Hoblaja iz Nemčije, ki je v polomljeni slovenščini in hrvaščini razpredal svoje argumente, k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh