Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pretres

Objava: 05. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Pretres

Izkušnja, ki si jo prestal, lahko vpliva nate tako, da moraš skozi to izkušnjo še enkrat preveriti svoj odnos do sveta in vsega, v kar si doslej verjel.
Pred nekaj meseci sva se z dekletom po večletni resni zvezi razšla in ta dogodek me je takrat zelo prizadel. Hodim na fakulteto in imam od takrat težave z voljo, motivacijo in energijo, da bi opravljal študijske obveznosti, kot sem jih poprej. Veliko popoldnevov gre mimo mene, ne da bi počel karkoli. Kako naj se spravim spet v red? Je to že depresija?
Nace

Težko je iz nekaj besed v pismu presojati, ali gre za depresijo. Verjetno ne. Prava depresija prizadene celotno človekovo osebnost in jo ohromi tako močno, da človek sploh ne išče nobenih konkretnih rešitev, ampak se utaplja v svojih žalostnih občutkih brezizhodnosti. Depresija je resnično huda bolezen, ki onemogoča normalno življenje in delo in terja skrbno zdravljenje.

Lahko pa gre pri tebi za depresivnost, ki je povsem normalen odziv na hudo življenjsko preizkušnjo, ki si jo prestal. Menim, da je razdor »večletne resne zveze« pretres, ki ne more iti mimo tako hitro, kot to vidimo npr. po TV v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh