Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Črepič (798 m) in Fričev vrh (881 m)

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 22. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2006 / 08:28

Črepič (798 m) in Fričev vrh (881 m)

Mislinjska dolina na Koroškem, po kateri vijuga proti severozahodu reka Mislinja, ponuja veliko možnosti za planinske izlete.

Mislinjska dolina na Koroškem, po kateri vijuga proti severozahodu reka Mislinja, ponuja veliko možnosti za planinske izlete. Na eni strani nas vabi Pohorje s temačnimi gozdovi, svetlimi košeninami in samotnimi domačijami, na drugi strani zbuja skomine Uršlja gora z najvišje ležečo cerkvijo na Slovenskem, nič manj privlačni pa niso sprehodi po nižjem okoliškem hribovju. Krožna pot čez Črepič, Fričev vrh in Završe, za katero skrbi Planinsko društvo Mislinja, pelje po razgibanem svetu južno od Mislinjske doline. Zaradi zanimive pokrajine in širokega razgleda je hoja po njej privlačna v vseh letnih časih, najlepša pa je najbrž v teh dneh, ko je tod polno barvitega cvetja.

Z avtobusne postaje v središču Mislinje, ki pravkar dobiva novo podobo, krenemo vzporedno z glavno cesto proti zahodu. Raven kolovoz, ki pelje po trasi nekdanje železnice (progo Velenje–Dravograd so ukinili leta 1969), se tesno privija k senčnemu vznožju gozdnatega Lučenca. Po približno dvajsetih minutah hoje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh