Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj posvetitev Mariji?

Za vas piše:
M P
Objava: 13. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:14

Zakaj posvetitev Mariji?

Ko se posvetimo Mariji, ko ji izročamo konkretne zadeve svojega življenja, pa tudi svoja čustva in duhovno življenje, se ne posvetimo samo njej, ampak po njej Kristusu.

Ko se posvetimo Mariji, ko ji izročamo konkretne zadeve svojega življenja, pa tudi svoja čustva in duhovno življenje, se ne posvetimo samo njej, ampak po njej Kristusu. Ona nas tako vodi k Jezusu, nam pomaga, da bomo globlje zaživeli v odnosu z njim in postajali njegovi.

Sama je bila vedno učljiva in poslušna Svetemu Duhu, od oznanjenja do binkošti in išče le Očetovo slavo. Tako tudi nas vodi k temu, kar je skrb in želja Boga. Popolnoma je predana Bogu; on ji pomeni vse. Če se torej obrnem k njej, čedalje bolj dajem prednost tistemu, čemur bi dala prednost ona – to pa je Bog in njegova volja. Vera v to, da Bog sam zadošča, in sprejemanje njegove volje tako vedno bolj prodirata vame, če se posvetim Mariji.

Marija je mati in zato vedno skrbi za svoje otroke; odgovorna je

tudi za Kristusovo življenje v meni. Morda mi Marija ni posebej blizu ali pa so mi tuje njene upodobitve ali nestvarno govorjenje o njej. Ne glede na to bo ona skrbela zame in me vodila k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh