Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V »čevljih« Janeza Pavla II.

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 03. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2006 / 10:46

V »čevljih« Janeza Pavla II.

Pred dobrim letom smo ugotavljali, kako težko bo nasledniku Janeza Pavla II. na Petrovem sedežu, ne glede na to, kdo naj bi to bil.

Pred dobrim letom smo ugotavljali, kako težko bo nasledniku Janeza Pavla II. na Petrovem sedežu, ne glede na to, kdo naj bi to bil. »Čevlji« Karla Wojtyle, ki je dal papeštvu izjemen duhovni, pa tudi družbeni pečat, bodo za tistega, ki jih bo obul za njim, gotovo preveliki, je bilo takrat slišati.

Tudi za Poljake se je po smrti Janeza Pavla II. zdelo, da bodo težko sprejeli drugega poglavarja vesoljne Cerkve. »Nikoli si ne bi mogla predstavljati, da bomo čutili ljubezen do kakega drugega papeža kot do Janeza Pavla II. Zdaj se je to zares zgodilo, saj še sama ne morem verjeti,« je dejala Joanna iz Varšave. K temu, da je pridobil srca poljskega ljudstva, je prispevalo tudi dejstvo, da je govore bral poleg italijanščine tudi v njihovem jeziku in je po mnenju Poljakov opravil izpit iz poljščine, čeprav je tu in tam izpustil kak soglasnik. »Benedetto!«, »Ti si naš papež!«, »Radi te imamo,« so mu vzklikali Poljaki. Zdi se, da verniki po vsem svetu v Josephu Ratzingerju ne vidijo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh