Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svobodni v Kristusu

Za vas piše:
K.S.
Objava: 08. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2006 / 07:46

Svobodni v Kristusu

V šestih stolnicah in cerkvah so se na praznik apostolov Petra in Pavla in v soboto, 1. julija, veselili novih slovenskih novomašnikov.

V šestih stolnicah in cerkvah so se na praznik apostolov Petra in Pavla in v soboto, 1. julija, veselili novih slovenskih novomašnikov. Prav tako so se v dveh novih škofijah, v Murski Soboti in Celju, veselili novih duhovnih poklicev. Tudi Slovenci na Goriškem imajo svojega! Petnajst (eden bo posvečen jeseni) jih je stopilo v službo varuhov največjega zaklada – zaklada vere. Skupaj z njimi in nad njimi je molila celotna Cerkev. Po rokah škofov posvečevalcev in duhovnikov je Sveti Duh delil nevidne darove. Novomašniki so postali delivci božjih milosti. Sredniki med tukaj in onstran, med duhovnim in tuzemskim svetom. Povezovalci Cerkve, ki živi v veri in upanju na neskončno gledanje iz oči v oči, in Cerkve, ki v večnostnih prostorjih slavi Boga.

Poklicani so, da s svojimi besedami, dejanji, mislimi – s svojim življenjem – kažejo na Kristusa. Na Boga in človeka, ki je edini prehodil odrešenjsko pot trpljenja, smrti in vstajenja. Če to ni tako, je zaman krščansko upanje, je dej...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh