Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozorne na krik zemlje in božjega ljudstva

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 15. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2010 / 05:44

Pozorne na krik zemlje in božjega ljudstva

S. Rosemary Howarth, vrhovna predstojnica šolskih sester de Notre Dame: " Res so pri feminizmu tudi skrajnosti, so pripadnice feministične »prve bojne črte«, ki pravi, da bi vsi morali razmišljati kot one. To ni feminizem, ki bi ga sama sprejela. A pomembno je, da se sliši tudi ženski vidik. To je bistveno, sicer zamudimo polovico sporočila ".
S. Rosemary Howarth, vrhovna predstojnica šolskih sester Notre Dame in podpredsednica zveze generalnih redovnih predstojnikov in predstojnic v Rimu, se je udeležila nedavnih volitev novega vodstva sester notredamk v Sloveniji. Pri tovrstnih obiskih spoznava sestre in njihovo življenje. Na odgovornem položaju ima velik uvid v delovanje svojega reda ter redovnic in redovnikov po vsem svetu in vprašanja, ki se ob različnosti zastavljajo tudi med redovnicami.

Kakšno je poslanstvo slovenske province v prihodnjih letih?
V provincah srednje in vzhodne Evrope je obnovljen občutek za poslanstvo. Smo šolske sestre, naše glavno poslanstvo je vzgoja, torej evangelizacija, kateheza. Odkrivamo, kakšne so potrebe, na katere naj bi kot šolske sestre odgovorile. Čas je, da na novo pogledamo, kdo smo in kaj Bog od nas želi glede na potrebe v tem trenutku. Na splošno je v celotni kongregaciji vodstvo lani jeseni odločilo, da je čas za korenito spremembo in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh