Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Od tedna do tedna

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 8. januarja, na praznik Jezusovega krsta, pri maši v Sikstinski kapeli krstil pet dečkov in pet deklic.
Papež krstil deset otrok – Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 8. januarja, na praznik Jezusovega krsta, pri maši v Sikstinski kapeli krstil pet dečkov in pet deklic. Eden izmed dečkov je bil krščen na ime Karel, v spomin na papeža Janeza Pavla II. Ta je med opravljanjem svoje vodstvene službe krstil kar 1370 otrok in odraslih, krščevanje otrok na praznik Jezusovega krsta pa je leta 1994 »premestil« iz bazilike sv. Petra oziroma papeževe zasebne kapele v slikovito okolje Siktinske kapele. Njegov naslednik papež Benedikt XVI. je prvič otroke krstil v tej kapeli pri krstilniku, ki so ga leta 1996 podarili papežu Janezu Pavlu II. ob njegovem zlatomašnem jubileju.

MÜNCHEN – Münchenski nadškof kardinal Friedrich Wetter je ob nesreči na drsališču v Bad Reichenhallu, ko se je pod težo snega udrla streha ter pokopala pod sabo več deset ljudi, sorodnikom mrtvih izrazil svoje sožalje. Dejal jim je, da je v takšnih trenutkih edina tolažba trdna vera ter prepričanje, da je naš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh