Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobro poslovanje

Objava: 22. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.07.2006 / 11:51

Dobro poslovanje

Predsednik gospodarske prefekture Svetega sedeža kardinal Sergio Sebastiani je na tiskovni konferenci v sredo, 12. julija, v tiskovnem središču Svetega sedeža – prvič jo je vodil novi tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi – predstavil poslovanje Svetega sedeža v letu 2005.

Predsednik gospodarske prefekture Svetega sedeža kardinal Sergio Sebastiani je na tiskovni konferenci v sredo, 12. julija, v tiskovnem središču Svetega sedeža – prvič jo je vodil novi tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi – predstavil poslovanje Svetega sedeža v letu 2005. Udeležencem je povedal razveseljivo novico o pozitivni bilanci v višini 9,7 milijona evrov. Razveseljivo predvsem zato, ker je bila prejšnja leta ta bilanca v glavnem negativna. Dobiček so prinesli predvsem vatikanska tiskarna, televizija in založba, primanjkljaj pa še naprej beležijo pri vatikanskem radiu. Znatno so se tudi povečali izdatki za plače vatikanskih uslužbencev – na 121,3 milijona evrov.

Denarni priliv v Vatikan iz škofij po svetu je ostal približno na enaki višini kot leta 2004; to je 73,9 milijona evrov. Največ denarja pride iz ameriških, italijanskih in nemških škofij. Več denarja je prišlo tudi nabirke »Petrov novčič« - 46,7 milijona evrov.

<...>

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh