Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje na Irskem

Objava: 29. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2006 / 12:12

Srečanje na Irskem

Na povabilo irske škofovske konference so se od 20. do 23. julija na svoje letno srečanje v Maynoothu na Irskem zbrali tiskovni predstavniki evropskih škofovskih konferenc.

Na povabilo irske škofovske konference so se od 20. do 23. julija na svoje letno srečanje v Maynoothu na Irskem zbrali tiskovni predstavniki evropskih škofovskih konferenc. Srečanje je organiziral Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE), v imenu Slovenske škofovske konference se ga je udeležil njen tiskovni predstavnik dr. Andrej Saje.

Udeleženci so obravnavali naslednja pereča evropska vprašanja: navzočnost islama na stari celini in s tem povezani pastoralni izzivi, katoliško gledanje na svobodo tiska in spoštovanje verujočih, porajajoča se ekumenska vprašanja pred tretjim ekumenskim zborovanjem septembra 2007 v romunskem Sibiu in sprava med Cerkvami na Severnem Irskem ter EZ, informacijska družba in komisija za medije. Poleg tega so si tudi izmenjali informacije o aktualnih zadevah znotraj svojih šk ofovskih konferenc.

V soboto, 22. julija, jih je sprejel dublinski nadškof in podpredsednik COMECE-ja (Komisije evropskih škofovskih konferenc pri...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh