Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svojo službo dobro opravljaj!

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 28. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Svojo službo dobro opravljaj!

Tudi v naši domovini smo bili nedavno v medijih obveščeni o dveh primerih. V prvem je bil duhovnik pravnomočno obsojen, v drugem pa se je po zaslugi nekaterih razvila prava časopisna gonja proti duhovniku, ki je bil obtožen, a še ne obsojen. Staro pravilo je, da je obtoženec do pravnomočne sodbe nedolžen. Dosedanja izkušnja nas povečini uči, da je v Sloveniji drugače, ko gre za Cerkev.

Dne 17. januarja 2004 je bil v župnišču v Mekinjah z nožem umorjen upokojeni župnik Anton Gosar. Ko je služboval v Cerkljah na Gorenjskem, sem imel tudi sam srečo, da sem kot kaplan leto dni od blizu spoznaval njegov lepi značaj, duhovniško držo, miroljubnost in duhovno globino. V župniji je bil iskan duhovni voditelj, predvsem pa znan kot skromen duhovnik. Bil je pravi asket, ki je sebi privoščil le najnujnejše. V župnišču ni imel na primer niti televizorja.

Gospod Tone je bil zelo dobrega srca. Rad je dal vsakomur, ki ga je prosil. Takega imam v spominu. Zato me je več kot zabolelo, ko sem izvedel, kaj je bilo rečeno o njem v oddaji »Preverjeno« na Pop tv 3. januarja letos. Človeku, ki ga je surovo pretepel, ker mu ni dal »dovolj« denarja, nato pa ga čez šest let še bolj kruto umoril (za nekaj tisočakov), so dali v oddaji priložnost, da obtoži župnika Gosarja zlorabe in mu tako potem, ko mu je vzel življenje, vzame še dobro ime. Iz groba se pač ne more braniti! Kaj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh