Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ohraniti čuteče srce

Za vas piše:
Milica Sturm
Objava: 11. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Ohraniti čuteče srce

Naš največji pesnik dr. France Prešeren s svojimi pesmimi ni samo obogatil in odločilno zaznamoval slovenske poezije, temveč je tudi vsem dokazal, da se da v naš jezik upesniti najzahtevnejše pesniške oblike drugih narodov z bogato in pestro kulturno tradicijo.

Tako je slovenski jezik za vedno povzdignil na evropsko raven.

V našem hvaležnem spominu so tudi imena vseh pesnic in pesnikov, ki so pred njim, ob njem ali za njim orali zahtevno ledino slovenskega pesništva in njihova srca že uživajo večni mir. Naj omenim vsaj nekatere iz sedanje dobe: priljubljeno Milo Kačič, Janeza Menarta, člana znamenite pesniške skupine štirih in pred nedavnim umrlega Daneta Zajca. Ne pozabimo tudi na žive pesnike in pesnice, ki danes trkajo na našo dušo in jo s svojo ustvarjalnostjo bogatijo.
Naj vse spremlja današnja molitev. Za žive pa prosimo, da bodo zmogli še naprej izpolnjevati svoje plemenito poslanstvo. Pesnik ne nastane, pesnik se rodi. Pesnik je v nekem usodnem trenutku v pesništvo poklican, lahko bi rekli, duhovno spodbujen. Svojega poklica se ne more naučiti. Svoji poklicanosti se ne more odreči, čeprav mora pogosto pluti proti vsem viharjem. To je dar. Vendar ga ne more zadržati zase. Neustavljiva sila mu ukazuje, da ga podarja dru...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh