Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv Cerkva po zmagi Hamasa

Objava: 11. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Poziv Cerkva po zmagi Hamasa

Predstavniki krščanskih Cerkva v Sveti deželi so po nedavni volilni zmagi radikalne palestinske islamske organizacije Hamas v skupnem pozivu izrazili zaskrbljenost za »novo obdobje naše zgodovine«.

Odkrito so povedali, da so številni zmedeni in prestrašeni. Tem veljajo besede: Bodite pogumni in močni.

Podpisniki ugotavljajo, da so bile volitve demokratične, torej uspešne. Palestinci lahko računajo na spoštovanje in podporo krščanskih Cerkva ter molitve za tiste, ki bodo prevzeli odgovorne naloge. Cerkve bodo s tistimi, ki bodo delali za javno blaginjo ljudi in za mir, seveda ne z orožjem v roki, ampak z dovoljenimi pravnimi sredstvi.

Palestinci naj si »kljub vsem notranjim in zunanjim oviram« še naprej prizadevajo za »izpolnitev lastne zgodovine«. Bog naj jih nagiblje k temu, »kar je dobro za nas vse in za Sveto deželo z vsemi njenimi prebivalci, tako Palestinci kot Izraelci, naj bodo muslimani, kristjani ali judje«.

Poznavalci dogajanja v Palestini menijo, da je izrecna omemba Izraelcev in Palestincev tiha kritika Hamasa, ker noče priznati izraelske države. Običajno so pri takšnih pozivih omenjali le vernike treh monoteističnih ver v Sveti deželi,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh