Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priznanja časnikarjem

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 24. 03. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2007 / 10:38

Priznanja časnikarjem

Svetovna zveza katoliškega tiska (UCIP) je na svojem sedežu v Ženevi 12. marca objavila novico, da bo z zlato medaljo odlikovala iraško katoliško revijo Al-Fikr Al-Masihi (Krščansko mišljenje)

Svetovna zveza katoliškega tiska (UCIP) je na svojem sedežu v Ženevi 12. marca objavila novico, da bo z zlato medaljo odlikovala iraško katoliško revijo Al-Fikr Al-Masihi (Krščansko mišljenje). Zveza to visoko priznanje podeljuje vsaka tri leta tistim časnikarjem oziroma uredništvom, ki so se izredno izkazali pri zavzemanju za spoštovanje svobode mnenja. Kot so podeljitelji priznanja zapisali v obrazložitvi, je iraška revija Al-Fikr Al Masihi kot »glas miru in zagovornik človekovih vrednot najmočnejši primer svobode mišljenja«.

Na sedežu UCIP-a so ob objavi te vesele novice za uredništvo glasila Al-Fikr Al Masihi v težkem času, razmerah in hudih preizkušnjah, ki jih prestajajo prebivalci Iraka, tudi spomnili na to, da si je uredništvo odlikovane revije že od začetka prizadevalo za svobodo mnenja in govora v Iraku. In to v okolju, ki temu ni naklonjeno, saj ljudje večinoma niti ne vedo oziroma se ne zavedajo, kaj in kako ravnati s to vrednoto in dobrino. Člani uredništ...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh