Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

BUČNE PEČKE – zeleno zlato v dlani

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 31. 03. 2007 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 10:52

BUČNE PEČKE – zeleno zlato v dlani

Bučne pečke je pred 15.000 leti grizljal že paleolitski človek. To nas ne preseneča, saj so bučne pečke visoko energijsko živilo, polno mineralov, vitaminov in rastlinskih hormonov, fitosterinov. Običajne bučne pečke so obdane s čvrsto lupino, ki jo lahko med zobmi razpremo. Na našo srečo pa se je narava poigrala in zdaj lahko po mili volji grizljamo pečke buč golic, ki sicer imajo lupino, a je le ta v obliki tanke prosojne ovojnice, ki se kar sama odlušči. Da boste čim pogosteje posegli po tem zdravem, celo zdravilnem priboljšku, še danes postavite na mizo skodelico zelenih bučnih pečk!

Pečke buč vsebujejo kar 50 do 65 % olja, od tega polovico večkrat nenasičene linolne kisline, 30 do 40 % beljakovin, minerale cink, selen, železo, kalcij, fosfor, mangan, vitamine: A, B1, B2, B6, C, D, E, fitosterine, redke aminokisline in naravna barvila. Vse sestavine v kompletu vplivajo na telo izjemno blagodejno, le redno jih moramo uživati. V lekarnah lahko kupimo bučne pečke v obliki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh