Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Milijarda dreves za dan Zemlje

Za vas piše:
K.S.
Objava: 21. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2007 / 11:33

Milijarda dreves za dan Zemlje

Program Združenih narodov za okolje (UNEP) ob letošnjem Dnevu Zemlje (22. aprilu) vabi, da v okviru akcije »milijarda dreves« skupaj z otroki posadimo vsaj eno drevo
Program Združenih narodov za okolje (UNEP) ob letošnjem Dnevu Zemlje (22. aprilu) vabi, da v okviru akcije »milijarda dreves« skupaj z otroki posadimo vsaj eno drevo.


Foto: Karmen Smodiš

Strokovnjaki UNEP so namreč izračunali, da bi moral vsak človek v prihodnjih desetih letih posaditi vsaj dve drevesi na leto, če bi hoteli ublažiti škodo, ki jo je v preteklih desetletjih povzročila pretirana sečnja gozdov po vsem svetu. Prav vsak izmed nas lahko prispeva k zniževanju ogljikovega dioksida v ozračju s saditvijo dreves in s tem vsaj malo pripomore k ublažitvi podnebnih sprememb. Sečnja gozdov v zelo občutljivih predelih tako imenovanega deževnega gozda je porušila stoletja stare ekosisteme in ima globalni vpliv. Posledice sečnje so tolikšne, da bi morali za nadomestitev izgubljenih dreves v desetih letih pogozditi območje v velikosti Peruja oziroma posaditi 14 milijard dreves na leto.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh