Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sova

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 21. 04. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2007 / 10:09

Sova

V zadnjem času velik del slovenske politične javnosti zaposluje Sova, slovenska obveščevalno-varnostna agencija, ki skrbi za varnost slovenske države

V zadnjem času velik del slovenske politične javnosti zaposluje Sova, slovenska obveščevalno-varnostna agencija, ki skrbi za varnost slovenske države. Za razliko od nekdanje Udbe ne išče sovražnikov med drugače mislečimi sodržavljani, ampak dejansko med tistimi, ki jo ogrožajo. Take službe imajo vse normalne države in se običajno o njih ne razpravlja.

Pri nas ni problem v obstoju Sove, temveč v dejstvu, da je v njej še vedno zaposlenih nekaj oseb iz nekdanje Udbe. Vseh ne gre enačiti, saj so med njimi tudi varnostni strokovnjaki. Problem so oni, ki so poklic povezovali z vladajočo nedemokratično ideologijo in so vse podrejali njej in njenim voditeljem.
Spominjam se, kako so obiskali mojega prijatelja Janeza. Ko se jim je skušal postaviti po robu s sklicevanjem na ustavo, so mu povedali, da so za njega oni ustava, knjigo z njeno vsebino pa naj spravi nazaj na polico.

Po zmagi DEMOS-a je postala Udba odveč, saj smo ali vsaj naj bi postali demokratična družba, kj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh