Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moje najljubše svetopisemsko besedilo

Objava: 09. 06. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2007 / 11:06

Moje najljubše svetopisemsko besedilo

Jezus pa jim je takoj rekel: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« Peter mu je odgovoril in rekel: »Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi.« On mu je dejal: »Pridi!« ... (Mt 14,27–31)
Jezus pa jim je takoj rekel: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« Peter mu je odgovoril in rekel: »Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi.« On mu je dejal: »Pridi!« ... (Mt 14,27–31).



Petra in Lojze Kokalj, Selca

Ob vprašanju, kateri je najin najljubši svetopisemski odlomek, sva si bila takoj edina: Mt 14,22–33. Ta odlomek naju spremlja že od vsega začetka najine skupne zakonske poti. Izbrala sva si ga za poročni evangelij. Že takrat sva se čutila ob njem močno nagovorjena. Oče namreč pozna pot, na katero pošilja svoje otroke. Pred osmimi leti je ob sklenitvi sv. zakona natančno vedel, kakšno popotnico potrebujeva. To sva v teh letih zakona živo izkusila. Besede evangeljskega odlomka nama odslikavajo današnji čas, mnoge konkretne situacije v življenju posameznika in družine. Na eni strani noč, tema, vihar, valovi, strah, dvom, nasprotni veter, na drugi pa G...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh