Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vztrajati pri odločitvi?

Objava: 08. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.09.2007 / 10:58

Vztrajati pri odločitvi?

Vendar je do take klene volje potrebna pot. Drobne vaje – tudi s petjem v zboru – ti pomagajo trenirati voljo, da z vedno večjo lahkoto od odločitev prehajaš h konkretnim dejanjem.
Draga NN!

Hvala za tvoje vprašanje. Sprašuješ, kako vztrajati pri neki odločitvi v tvojem primeru pri pevskem zboru. Odločila si se, da boš pela. Na začetku si bila navdušena, sčasoma pa je prišla naveličanost. Mi dovoliš razširiti vprašanje?


Pri vsaki odločitvi je ključna začetna motivacija. Pomembno je, da veš, zakaj si si želela peti pri zboru: ker je tu dobra družba, ker s tem daješ čast Bogu, ker rada poješ, ker s tem zapolniš svoj dolgčas ... Ko se nekaj od tega spremeni (npr. zamenjajo se nekatere osebe, imaš pomembnejše obveznosti ipd.), tudi motivacija pade. Dobro je ponovno preveriti in ugotoviti, ali je vzrok za manjšo motivacijo naveličanost (ne dá se ti, lena si, zbor je zate premajhen izziv), tvoj življenjski ritem (imaš več obveznosti, si veliko odsotna ipd.), odnosi (se čutiš nesprejeta, prihajaš v konflikt z nekaterimi, nesproščeno ozračje med vami) ali pa razočaranje (petje je bolj nastop kot pa bogoslužno dejanje, na koru ni zbra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh