Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Misli iz pridig na dan žalovanja

Objava: 29. 09. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2007 / 10:01

Misli iz pridig na dan žalovanja

V petek, 21. septembra, na dan žalovanja za žrtvami naravne nesreče, sta nadškof in metropolit mons. Alojz Uran v ljubljanski ter škof dr. Anton Stres v celjski stolnici maševala za žrtve poplav

V petek, 21. septembra, na dan žalovanja za žrtvami naravne nesreče, sta nadškof in metropolit mons. Alojz Uran v ljubljanski ter škof dr. Anton Stres v celjski stolnici maševala za žrtve poplav. To je bilo dan po tem, ko sta obiskala ljudi na najbolj prizadetih območjih.

Iz PRIDIGE nadškofa Urana: Na obisku v Železnikih sem večkrat slišal: »Hvala Bogu, še smo živi, tudi zdravi, držimo skupaj ...« Pogosto se je zastavilo tudi vprašanje: zakaj? Kaj smo naredili hudega, da nas je to doletelo? Tako so se spraševali tudi Jezusovi sodobniki ob različnih nesrečah in trpljenju, ki je zadelo ljudi. Judje so velikokrat sklepali neposredno: če se jim je zgodilo kaj hudega, so bili prepričani, da gotovo zaradi njihovih grehov. Jezus pa je poudaril, da so vsi ti dogodki božja znamenja, ki želijo nekaj povedati.

Vprašanje pa je, koliko nas takšen dogodek zdrami v globini. Po eni strani so tako huda neurja posledic...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh