Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Korak v pravo smer

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 13. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.10.2007 / 09:18

Korak v pravo smer

»Ko je Jezus potoval v Jeruzalem, je hodil med Samarijo in Galilejo« (Lk 17.11) Nedoločen geografski opis Jezusove poti proti Jeruzalemu vzbuja radovednost. Potoval je lahko le skozi Samarijo in nato skozi Judejo, ne pa med Samarijo in Galilejo. Če bi z avstrijske strani prišel v Slovenijo, bi moral iti najprej skozi Gorenjsko, če bi želel priti v Ljubljano, in šele nato bi šel na Dolenjsko. Zakaj je evangelist Luka zapisal, da je hodil med Samarijo in Galilejo?
»Ko je Jezus potoval v Jeruzalem, je hodil med Samarijo in Galilejo« (Lk 17.11)

Nedoločen geografski opis Jezusove poti proti Jeruzalemu vzbuja radovednost. Potoval je lahko le skozi Samarijo in nato skozi Judejo, ne pa med Samarijo in Galilejo. Če bi z avstrijske strani prišel v Slovenijo, bi moral iti najprej skozi Gorenjsko, če bi želel priti v Ljubljano, in šele nato bi šel na Dolenjsko. Zakaj je evangelist Luka zapisal, da je hodil med Samarijo in Galilejo?

Jezus je zarisal novo, nevidno mejo. Samarijani in Judje niso bili prijatelji. Judje so se imeli za sinove in hčere božje zaveze, Samarijane pa so imeli za odpadnike. Deset gobavcev je prišlo Jezusu naproti. Kot iz enega grla so prosili: »Jezus, Učenik, usmili se nas!« Jezus jih ni pustil do sebe. Začudimo se tudi, da jih ni takoj ozdravil. Iz previdnostne razdalje jim je rekel: »Pojdite in pokažite se duhovnikom!« Šlo je za čisto določen in predpisan ritual. V primeru ozdrav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh