Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vstajenje v sedanjiku

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 10. 11. 2007 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2007 / 08:43

Vstajenje v sedanjiku

»Bog pa ni Bog mrtvih, ampak živih, kajti njemu vsi živijo« (Lk 20,38). Ko se kot ljudje in kristjani sprašujemo o vstajenju mrtvih ali nasploh o posmrtnem življenju, se sprašujemo v prihodnjiku: kaj se bo zgodilo po naši smrti, ali in kako bomo lahko živeli naprej?
»Bog pa ni Bog mrtvih, ampak živih, kajti njemu vsi živijo« (Lk 20,38).

Ko se kot ljudje in kristjani sprašujemo o vstajenju mrtvih ali nasploh o posmrtnem življenju, se sprašujemo v prihodnjiku: kaj se bo zgodilo po naši smrti, ali in kako bomo lahko živeli naprej? Krščanska vera zagotavlja človekovo preživetje, nakazuje tudi smer našega prihodnjega bivanja kot svobodnih bitji: združenje z Bogom (nebesa), pot očiščevanja (vice), zavrnitev Boga (pekel). Če je bil včasih strah pred pogubljenjem zelo v ospredju, saj so ga v sebi začutili tudi nekateri svetniki, če je bilo veselje združenja z Bogom v preteklosti močna motivacija za pozitivno etično vedenje posameznika in družbe in če so se kristjani še do pred kratkim zavestno povezovali z rajnimi, ki so bili na poti očiščenja, je danes to vse manj v ospredju.

Ankete, ki so jih naredili med kristjani na Zahodu, kažejo, da manj kot polovica kristjanov veruje v posmrtno življenje. Če je to po eni strani zelo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh