Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Devetdnevnica

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 01. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:40

Devetdnevnica

Tujci, ki obiščejo Bruselj, si v zadnjih mesecih mislijo, da morajo biti prebivalci belgijskega glavnega mesta in tudi drugih krajev zelo zavedni državljani

Tujci, ki obiščejo Bruselj, si v zadnjih mesecih mislijo, da morajo biti prebivalci belgijskega glavnega mesta in tudi drugih krajev zelo zavedni državljani. Množično namreč obešajo državne zastave, jih nameščajo pod svoja okna, navezujejo na balkone svojih hiš … Obiskovalci si pojav številnih izobešenih belgijskih zastav običajno razložijo s tem, da je bil gotovo pred kratkim kak državni praznik.

Toda v pogovoru z domačini s presenečenjem ugotovijo, da se motijo. V Belgiji ni bilo v zadnjem času nikakršnega državnega praznika, ki bi ga bilo treba zaznamovati z nacionalnimi simboli. Prav nasprotno: imajo le malo razlogov za praznovanje in so zaskrbljeni glede prihodnosti države. Z izobešanjem zastave javno izražajo svojo podporo temu, da bi ta več kot 170 let stara država, sestavljena iz nizozemsko govoreče Flamske in francosko govoreče Valonije, obstala kljub velikim preizkušnjam.

Kmalu bo minilo pol leta, odkar Belgija doživlja brezvladje. Po volitvah sestavljan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh