Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija in Schengen

Jurij Paljk
Za vas piše:
Jurij Paljk
Objava: 24. 12. 2007 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:49

Slovenija in Schengen

Prepričan sem, da se nihče še ne zaveda, kakšne posledice bo imel bližnji vstop domovine Slovenije v schengenski prostor, še najmanj mi, ki živimo ob meji in z mejo od vedno.
Prepričan sem, da se nihče še ne zaveda, kakšne posledice bo imel bližnji vstop domovine Slovenije v schengenski prostor, še najmanj mi, ki živimo ob meji in z mejo od vedno. Veliko, prav gotovo tudi preveč, smo pričakovali ob vstopu Republike Slovenije v Evropsko zvezo, ker se takrat nismo zavedali, da gre za svobodni pretok blaga in ne za svobodno gibanje ljudi, kar se bo zgodilo šele te dni.

Tudi zato lahko brez nepotrebnega ovinkarjenja povem, da smo tudi Slovenci, ki živimo v Italiji, ob sedanjih praznovanjih ob padcu državne meje in vstopu domovine Slovenije v schengenski prostor nekako utrujeni, prav gotovo pa nanj še nismo pripravljeni, čeprav bi se zares morali veseliti velikega dogodka, ki pa za zgodovino ni nič novega. To je bistro ugotovil tudi kardinal Franc Rode, s katerim smo se te dni pogovarjali za Novi glas in italijanski goriški nadškofijski tednik Voce Isontina, saj nam je slovenski kardinal povedal, da se moramo tega velikeg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh