Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dragi Srečko ...

Za vas piše:
I. Ž.
Objava: 05. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 11:52

Dragi Srečko ...

Pri Goriški Mohorjevi družbi je izšla knjiga z naslovom Dragi Srečko ..., ki vsebuje doslej še neobjavljena pisma, ki so jih Srečku Kosovelu pisali njegovi straši, sestre in brat ter številni prijatelji in prijateljice
Pri Goriški Mohorjevi družbi je izšla knjiga z naslovom Dragi Srečko ..., ki vsebuje doslej še neobjavljena pisma, ki so jih Srečku Kosovelu pisali njegovi straši, sestre in brat ter številni prijatelji in prijateljice.

Med pisci pisem Srečku Kosovelu so tudi nekatere vidne kulturne osebnosti. Naj omenimo vsaj nekatera imena: Carlo Curcio, Alfonz Gspan, Srečko Kumar, Josip Ribičič, Pavla Hočevar, Vladimir Martelanc in seveda Mirjam – Fanica Obid.

Začetno poglavje v knjigi prinaša izredno pričevanje Kosovelove sestre Tončke, ki ga je leta 1984 posnela na Kosovelovem domu v Tomaju prof. Nada Pertot in ga je Radio Trst A oddajal v nizu Četrtkova srečanja, ki jih je urejala dr. Mirjam Koren. Iz te pripovedi zaživi okolje, v katerem je Kosovel rasel.

Kosovelova pisma je iz izvirnika, ki jih v zapuščini Kosovelove sestre Tončke hrani Edi Race iz Rodika, prepisala in za objavo uredila prof. Tatjana Rojc,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh