Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Refleksije ob neki pameti«

Objava: 29. 03. 2008 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:56

»Refleksije ob neki pameti«

Spoštujem vero in vernike in vso pozitivno dediščino Cerkve pri nas, ki ni majhna. Prav zato me današnje zbujanje sovraštva do nekdanjih komunistov in do vseh drugače mislečih s strani Cerkve tako moti. Ker se iz zgodovinskega spomina zavedam, kako usodno je lahko tako početje.
Ni samoumevno, da časopis objavi polemiko besedila, na katero se ta polemika nanaša, pa ne; objava obojega namreč daje bralcem možnost, da se sami opredelijo do sporne stvari. Družina si je tako nekorektnost na moj račun dovolila v zadnjem času že drugič, ko je 17. februarja objavila polemiko g. Justina Stanovnika pod naslovom Refleksije ob neki pameti, ni pa objavila besedila, s katerim avtor polemizira, to pa je člančič Refleksije ob pogledu, ki ubija (Revija 2000, št. 195). Sklepam, da je Družini več do tega, da bi verniki mislili pravilno, kakor do predstavitve obeh plati medalje.

G. Stanovnik je svoj članek začel s spomini na g. Perka, z opisom njegove plemenitosti in modrosti, kar je bilo za potrebe omenjene polemike odveč, saj sem sama svoj članek začela s spomini nanj: »G. Perka sem tudi osebno srečala, je izredno prijeten in plemenit človek. Res! Njegov intervju pred leti v Novi reviji je bil i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh