Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZADETEK V POLNO IN STREL V PRAZNO

Objava: 17. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 09:04

ZADETEK V POLNO IN STREL V PRAZNO

V Cerkvi na Slovenskem se zavedamo, da je družina tisti prostor, iz katerega prihajajo, lahko rečemo, svetniki pa tudi zločinci; da je to velikanska odgovornost, kako ta osnovna celica družbe pomaga, da bo družba živela in bo imela neko prihodnost, ali pa bo vse skupaj vedno bolj stagniralo in propadalo.
ZADETEK V POLNO ...

/V slovenskih razmerah/ je popolnoma mogoče in celo spodobno biti levičar in hkrati strokoven ali neodvisen. Celo več: samo levičar je lahko strokoven ali neodvisen. Nekdo pa, ki dopusti zgolj možnost, da Katoliška cerkev morda ni hudičeva iznajdba, da z one strani Alp lahko pride tudi kaj dobrega ali koristnega, da so sposobni lahko tudi tisti politiki in profesorji, ki niso zrasli za plotom zveze komunistov, ZSMS in liberalne demokracije – s tem človekom nekaj ni v redu.

Jezuit p. Peter Lah
v Financah

***


Denacionalizacija pomeni vrnitev tistega, kar je bilo po krivici odvzeto. Kot so rekli stari Rimljani: stvar kliče po svojem gospodarju! Zahtevamo samo vrnitev tistega, kar je naše. Naša nadškofija je rešila 90 odstotkov vseh denacionalizacijskih zahtevkov. Kar smo dobili nazaj, pa je daleč, daleč od bogastva. Vse, kar je bilo vredno, nam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh