Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zastrupljanje narave se že maščuje

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 24. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 10:47

Zastrupljanje narave se že maščuje

Prizadevanja za pridelovanje hrane brez kemikalij, ki negativno vplivajo na žive organizme, se je v luči nedavnih pomorov čebel pokazalo kot utemeljeno.
Prizadevanja za pridelovanje hrane brez kemikalij, ki negativno vplivajo na žive organizme, se je v luči nedavnih pomorov čebel pokazalo kot utemeljeno. Brez čebel, ki imajo kot opraševalke rastlin nenadomestljivo vlogo, se človeštvu ne obeta nič kaj dobrega. Zato se postavlja vprašanje, ali je uporaba vseh sicer dovoljenih kemikalij za kmetijstvo res smiselna, potrebna in nujna.

Proizvajalci, velike kemične korporacije, sicer trdijo, da so preparati varni, a isto so pred desetletji trdili tudi za DDT in nekatere druge strupe, ki so danes prepovedani, njihova škodljivost za zdravje ljudi pa je tudi dokazana. Sploh bode v oči dejstvo, da so neodvisne ustanove dokazale, da so nekatera sredstva škodljiva, a jih ne umaknejo iz prodaje.

V času, ko postaja zdrava pitna voda večja in dražja dobrina od »tekočega zlata«, bi vendarle veljalo razmisliti, kako bomo v Sloveniji to dobrino zavaro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh