Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po barvi glasu

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 31. 05. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.05.2008 / 07:05

Po barvi glasu

»Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, ki mi pravi: Gospod, Gospod, ampak kdor spolnjuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih« (Mt 7,21). Ljudje se prepoznavamo tudi po barvi glasu. Vsakdo ima svoj odtenek, svojo značilno barvo, svojo melodijo glasu. Redkokdaj sta si dva človeka po glasu tako podobna, da ju ne bi mogli ločiti, če ju le dobro poznamo. Če dobro pomislimo, lahko vzkliknemo od veselja: kakšno bogastvo nam je Bog dal, da je vsakega človeka obdaril s svojo barvo in melodijo glasu!
»Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, ki mi pravi: Gospod, Gospod, ampak kdor spolnjuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih« (Mt 7,21).

Ljudje se prepoznavamo tudi po barvi glasu. Vsakdo ima svoj odtenek, svojo značilno barvo, svojo melodijo glasu. Redkokdaj sta si dva človeka po glasu tako podobna, da ju ne bi mogli ločiti, če ju le dobro poznamo. Če dobro pomislimo, lahko vzkliknemo od veselja: kakšno bogastvo nam je Bog dal, da je vsakega človeka obdaril s svojo barvo in melodijo glasu! Kakšno barvo glasu je dal Besedi življenja, Jezusu iz Nazareta? Je bil njegov glas pojoč, žametno skrivnosten, blag, prijazen, prisrčen, bolj tih, globok in razločen?

Na koncu govora na gori Jezus izpostavi vprašanje poslušanja in razumevanja njegove evangeljske besede. Nastopijo tisti, ki vzklikajo: »Gospod, Gospod /.../ ali nismo v tvojem imenu prerokovali in v tvojem imenu izganjali hudobnih duhov in v tvojem imenu storili veliko čudežev?« Na dr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh