Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kapital

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 19. 01. 2008 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 12:01

Kapital

Napadi na tajkune, v moralnem, pravnem in ekonomskem pogledu brezobzirne grabežljivce denarja v času gospodarske tranzicije, so v slovensko javnost vnesli zmedo.

Napadi na tajkune, v moralnem, pravnem in ekonomskem pogledu brezobzirne grabežljivce denarja v času gospodarske tranzicije, so v slovensko javnost vnesli zmedo. Mnogi mislijo, da je tajkunizacija Slovenije cilj družbene preobrazbe v letih 1990/1991. Pozabljajo, da piše v slovenski ustavi, da je Slovenija socialna država! Zmedo povečuje dejstvo, da do nedavno tega izraza sploh nismo uporabljali, ampak je bil del vsakdana na Hrvaškem, od koder smo ga »uvozili«. Številni, ki so še pred dvema desetletjema kapital napadali kot največje družbeno zlo in ga enačili s tatvino, so danes njihovi največji zaščitniki, ker so glavni slovenski tajkuni nekdanji »tovariši«, člani stranke, ki se je borila za »pravice delavskega razreda«. Zato je le vprašanje časa, kdaj bodo boj proti tajkunom označili kot klerikalno zaroto.

Ob razpravah o tajkunih pozabljamo, da jih je najbolj kruto označil ravno naš največji pesnik: »Lani je slepar starino še prodajal, letos kupi si graščino!« Če kdo, je b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh