Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridite, kupite in jejte!

Dani Siter
Za vas piše:
Dani Siter
Objava: 02. 08. 2008 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2010 / 12:48

Pridite, kupite in jejte!

Kaj pa pri Bogu? Pri njem je vse zastonj, vse je milost. Na noben način ne morem plačati ali si zaslužiti zastonjskega božjega daru – nebeške »jedi in pijače«. Ko se sprašujem, zakaj, spoznavam, da je božji dar, ki mi ga Bog podarja, že plačan, že zaslužen.
»Imamo samo pet hlebov in dve ribi« (Mt 14,17).

Današnja božja beseda je spet bogata. Ob njej me prešine misel: »Kakšna reklama!« Danes take reklame ni! Nihče nič ne daje zastonj. Morda imamo kdaj vtis, da smo kaj dobro kupili, da smo za porabljeni denar kaj vrednega prinesli domov?! To je pa tudi vse. Da bi kje kaj zastonj dobili …?! Ne vem. Morda nisem dobro obveščen.

Kaj pa pri Bogu? Pri njem je vse zastonj, vse je milost. Na noben način ne morem plačati ali si zaslužiti zastonjskega božjega daru – nebeške »jedi in pijače«. Ko se sprašujem, zakaj, spoznavam, da je božji dar, ki mi ga Bog podarja, že plačan, že zaslužen. Enkrat za vselej ga je s svojo smrtjo na križu plačal (zaslužil) moj Odrešenik in Gospod, Jezus Kristus. Sedaj me on vabi, naj se moja duša naužije »sočne jedi«. On me roti, naj ne porabljam svojega zaslužka za to, kar ni kruh, kar ne nasiti.

V srcu se pojavi vprašanje: »Kaj pa je ‘sočna jed’ moje duše, po čem moje srce zares hrep...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh