Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoved prek spleta?

Za vas piše:
S. P.
Objava: 13. 12. 2008 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 11:42
Spoved prek spleta?

Spoved prek spleta?

In zakaj se ne morem spovedati prek interneta, kot lahko recimo gledam mašo po televiziji? Zakramenta se po zaslonu ne dá prejeti: tako ne moremo prejeti obhajila, ne moremo se poročiti, krstiti ... Le preko osebnega (in ne navideznega) odnosa z duhovnikom, ki je prejel mašniško posvečenje in z njim nalogo spovedovanja, je zagotovljena tajnost in diskretnost spovedi, onemogočene so kakršne koli medmrežne zlorabe.
Tako vsaj ne bi bilo treba stati v vrsti pred spovednico ...



Ali je internetna spoved mogoča? Bi lahko dejanje notranjega očiščenja opravil čim bolj hitro in priročno kar prek svojega računalnika? Morda lahko uporabim celo kakšno odložišče od prejšnje spovedi in s pomočjo ukaza »copy-paste« res učinkovito izkoristim svoj dragoceni čas. Pa še moji grehi so si večkrat obupno podobni! Na drugi strani bo uslužni sodobni duhovnik božjo milost in odpuščanje name radovoljno razlil kar preko žice ali celo brezžične povezave. Je to težava za Boga? Zakaj bi pravzaprav potreboval medmrežje? Ali pa sploh duhovnika?

Današnji način spovedovanja ne izvira iz prvih krščanskih časov, čeprav v Svetem pismu jasno beremo, da je Jezus dal učencem posebno nalogo: odpuščati grehe (Jn 20,23; Mt 16,19; 18,18). Janez v s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh