Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozabljena bolezen?

Objava: 09. 02. 2008 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2010 / 06:26

Pozabljena bolezen?

Papež Benedikt XVI. je ob 55. svetovnem dnevu gobavcev, ki je bil v nedeljo, 27. januarja, z geslom Gobavost – pozabljena bolezen, povabil k solidarnosti in sočutju z okrog deset milijoni obolelimi za to boleznijo po vsem svetu

Papež Benedikt XVI. je ob 55. svetovnem dnevu gobavcev, ki je bil v nedeljo, 27. januarja, z geslom Gobavost – pozabljena bolezen, povabil k solidarnosti in sočutju z okrog deset milijoni obolelimi za to boleznijo po vsem svetu. Po nedeljski opoldanski molitvi z verniki na Trgu sv. Petra v Rimu se je zahvalil zdravstvenim in dobrodelnim organizacijam ter prostovoljcem, ki pomagajo tem bolnikom. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se vsako leto z njo na novo okuži več sto tisoč ljudi, čeprav jo je mogoče zdraviti in bolne ozdraviti z zdravili, ki razmeroma malo stanejo.

Svetovni dan gobavcev je pred 55 leti »priklical v življenje« Francoz Raoul Follereau (1903–1977), veliki borec proti tej bolezni in dobrotnik človeštva, posebej še gobavih bolnikov.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh