Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko gre vse ... navzdol

Objava: 20. 06. 2009 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.07.2011 / 09:32
Ko gre vse ... navzdol

Ko gre vse ... navzdol

Konec šolskega leta je za šolarje, dijake in študente lahko še posebno stresen. Spomladi smo vsi občutljivejši, poleg tega pa je to čas, ko je treba zbrati vse moči, se osredotočiti in se v kratkem obdobju potruditi za šolski oz. študijski uspeh. Če nam gredo naloge po načrtih, smo zadovoljni, a kadar se naenkrat nagrmadi preveč obveznosti in nam kaj ne uspe, nas to potre.
Konec šolskega leta je za šolarje, dijake in študente lahko še posebno stresen. Spomladi smo vsi občutljivejši, poleg tega pa je to čas, ko je treba zbrati vse moči, se osredotočiti in se v kratkem obdobju potruditi za šolski oz. študijski uspeh. Če nam gredo naloge po načrtih, smo zadovoljni, a kadar se naenkrat nagrmadi preveč obveznosti in nam kaj ne uspe, nas to potre. Če dodamo še to, da nam misli uhajajo ven, morda pa smo še nesrečno zaljubljeni in se ne razumemo s starši ali vrstniki, nas lahko takšne in podobne okoliščine vodijo v hudo stisko. Strokovnjaki ravno zaradi večjih obremenitev v teh študijskih mesecih opažajo porast duševnih težav.

»Ni človeka, ki se v življenju še ne bi srečal z blažjo obliko depresije, zato lahko rečemo, da imamo duševne težave v določeni meri prav vsi,« pravi mag. Vanja F. Rejec, specialist psihiater in psihoterapevt v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani. Ko pa ti ob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh