Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Palačinke za sladke prste

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 08. 2009 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2009 / 12:03

Palačinke za sladke prste

Z njimi se sladkamo že dolgo. Uradna zgodovina začetke palačink postavlja v srednji vek. Tako ni čudno, da so priljubljene po vsem svetu. Evropejci bolj prisegamo na tanke palačinke, Američani so vajeni debelih manjših palačink. Poskrbljeno je tudi za vse, ki ne smejo ali nočejo uživati mleka in jajc. Pripravimo lahko tudi brezglutenske palačinke. Možnosti je obilo in pri mešanju različnih sestavin, predvsem različnih vrst moke, smo lahko zelo ustvarjalni. In zakaj so tako priljubljene? Morda zato, ker jih jemo z rokami?

Za pripravo palačink res ne potrebujemo tehtnice, testo pripravimo po občutku. Najlepše se bodo delale palačinke z dovolj jajc in belo pšenično moko. A z malo spretnosti bomo spekli tudi palačinke s polnozrnato moko ali celo mešanico moke, brez jajc in z vodo namesto mleka.

Pa poglejmo, katere vrste moke so uporabne. Pekla sem že palačinke z vsemi vrstami moke, a se najbolj obnese kombinacij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh