Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija je moj pravi dom

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 19. 09. 2009 / 22:00
Čas branja: 29 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2009 / 06:52

Slovenija je moj pravi dom

Zakonik cerkvenega prava krajevne škofe, pa tudi kardinale, voditelje ustanov rimske kurije, ko izpolnijo 75. leto starosti, naproša, naj papežu ponudijo odpoved svoji službi; 23. septembra bo to starostno mejo dosegel tudi kardinal dr. Franc Rode.
Zakonik cerkvenega prava krajevne škofe, pa tudi kardinale, voditelje ustanov rimske kurije, ko izpolnijo 75. leto starosti, naproša, naj papežu ponudijo odpoved svoji službi. 23. septembra bo to starostno mejo dosegel tudi kardinal dr. Franc Rode, od leta 2004 prefekt vatikanske Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja. Ali je papeževi presoji že izročil svojo službo; ali že razmišlja o vrnitvi v Slovenijo; katera pereča vprašanja ga najbolj zaposlujejo kot prefekta kongregacije za redovnike; kako presoja državno-cerkveno razmerje v Sloveniji? To je le nekaj vprašanj, ki smo jih kardinalu postavili med njegovim obiskom v domovini.



“Človek je neverjetno prilagodljivo bitje – privadi se na vse, celo na delo v Vatikanu,” ste nekoč najbrž malce za šalo, pa tudi malce zares dejali, ko ste se spominjali svojega prvega odhoda med vatikanske uradnike, tedaj na Papeški svet z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh