Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški socialni dnevi za Evropo

Objava: 17. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:32

Katoliški socialni dnevi za Evropo

V Gdansku na Poljskem so bili od 8. do 11. oktobra v organizaciji COMECE (Komisije škofovskih konferenc EZ) prvi katoliški socialni dnevi za Evropo.

V Gdansku na Poljskem so bili od 8. do 11. oktobra v organizaciji COMECE (Komisije škofovskih konferenc EZ) prvi katoliški socialni dnevi za Evropo. V njihovo pripravo sta bila vključena tudi CCEE (Svet evropskih škofovskih konferenc) in evropska mreža komisij Pravičnost in mir s sedežem v Parizu. Med člani pripravljalnega odbora so bili tudi škofje iz Francije, Italije, Poljske, Španije in Slovenije (nadškof dr. Anton Stres) pa tudi predstavniki več katoliških laiških organizacij.

V imenu Cerkve na Slovenskem so se katoliških socialnih dnevov v Gdansku udeležili: nadškof dr. Anton Stres (bil je tudi član redakcijske komisije, ki je pripravila sklepni dokument), p. dr. Tadej Strehovec, tajnik komisije Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, Tone Gorjup, časnikar pri Radiu Ognjišče, in Mojca Perat, predstavnica Socialne akademije.

Prvih katoliških socialnih dnevov v Gdansku, katerih vodilna misel je bila Solidarnost kot temeljna vrednota EZ, se je ud...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh