Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

600 evrov

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 14. 11. 2009 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2009 / 07:56

600 evrov

Zahteva po 600 evrih najnižje neto plače ni postavljena na pamet. Poglejmo življenjske stroške, pa nam bo jasno. O tem, kakšne bodo imeli ljudje, ki imajo minimalne plače, pokojnine, si ne upam niti pomisliti.

Nedavno so slovenski sindikati zahtevali, da mora biti delavska neto plača v Sloveniji 600 evrov. Med »tovarišijskimi« direktorji je završalo, da je to nezaslišano visoko, da bo posledica nova armada brezposelnih in da bodo najboljši direktorji zaradi neposluha slovenske družbe za njihove visoke plače odšli v tujino, kjer jih bodo sprejeli odprtih rok, predvsem pa jim bodo dali še višje plače. Nekaj tako modrega je izjavil samo še neki znani nekdanji politik, ki je javno razglašal, da je jugoslovanski komunizem propadel zato, ker so ga načrtno uničili z Zahoda, ker so se zbali uspešnega sistema socialističnega delavskega samoupravljanja.

Ne dvomim, da med Slovenci ni sposobnih direktorjev, toda za te ne velja posebna skrb slovenskih veljakov. Njih skrbijo oni, ki jih v tujini ne bi sprejeli, četudi bi jih plačevali iz Slovenije. Zahteva po 600 evrih najnižje neto plače ni postavljena na pamet. Poglejmo življenjske stroške, pa nam bo jasno. O tem, kakšne bodo imeli ljudje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh