Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svete gore nad Sotlo (527 m)

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 13. 03. 2010 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2010 / 08:21

Svete gore nad Sotlo (527 m)

Slovenski verniki smo kar malce razvajeni, ker lahko skorajda na vsakem koraku naletimo na cerkev, kapelo ali znamenje, s katerimi je posejana naša dežela.


Slovenski verniki smo kar malce razvajeni, ker lahko skorajda na vsakem koraku naletimo na cerkev, kapelo ali znamenje, s katerimi je posejana naša dežela. Čeprav smo torej vajeni obilja, pa nas na Svetih gorah nad Sotlo najbolj navduši ravno to, da se na vrhu gozd­nate vzpetine gnete kar pet svetišč – poleg Marijine cerkve še štiri kapele. Na Svete gore pelje iz doline prijetna pešpot, obdana s pomladnim cvetjem, pod vrhom je slikovit križev pot, z vrha pa je tudi lep razgled.

Ko se cesta iz Bizeljskega vzpne na gozdnato Orlico, prispemo do odcepa k približno poldrugi kilometer oddaljenim Svetim goram. Če vaše noge niso več dovolj poslušne ali če v visokih petah nimajo dovolj opore, se mirno z avtom zapeljite do parkirišča pod vrhom. Drugače pa je romanje bolje začeti v dolini, da se med hojo umirimo in začutimo, da pot spreobrnjenja ni kratka in lagodna.

Bistrica ob Sotli se je nekoč imenovala Sv. Peter pod Svetimi gora...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh