Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslan z močjo

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 01. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2010 / 06:52

Poslan z močjo

V soboto, 24. aprila, dan pred nedeljo Dobrega pastirja in 47. svetovnega molitvenega dne za duhovne poklice, je bil v stolnici sv. Danijela v Celju v škofa posvečen in umeščen dr. Stanislav Lipovšek.

V soboto, 24. aprila, dan pred nedeljo Dobrega pastirja in 47. svetovnega molitvenega dne za duhovne poklice, je bil v stolnici sv. Danijela v Celju v škofa posvečen in umeščen dr. Stanislav Lipovšek. To je bilo verjetno prvo škofovsko posvečenje v njeni osemstoletni zgodovini. Kot drugi celjski škof je nasledil dr. Antona Stresa, sedanjega ljubljanskega nadškofa, v duhu izbranega škofovskega gesla: V ljubezni in resnici.

Slovesnost sta neposredno prenašala Televizija Slovenija in Radio Ognjišče, verniki pa so dogodek lahko spremljali tudi na velikem zaslonu zunaj stolnice. Skupaj z novim škofom je na skupno pot stopila tisočpetstoglava množica vernih, med njimi okoli dvesto duhovnikov, redovnikov in redovnic, diakonov in bogoslovcev, pastoralnih in liturgičnih sodelavcev. Glavni posvečevalec je bil apostolski nuncij Santos Abril y Castelló, soposvečevalca pa nadškofa Anton Stres in Franc Kramberger. Trem slovenskim...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh