Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetopisemska kuharica

Za vas piše:
M.F.
Objava: 08. 05. 2010 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2010 / 10:12

Svetopisemska kuharica

V galeriji Družina smo imeli v četrtek, 22. aprila, pravo kulinarično popotovanje skozi Sveto pismo

Pri založbi Družina je izšla Svetopisemska kuharica nemške avtorice Eleonore Schmitt. V slovenščino jo je prevedla Metka Klevišar. Čeprav sama prej ni veliko kuhala, je povedala: "S svojimi prijatelji sem nekaj teh jedi tudi preizkusila. Moram reči, da sem bila prav navdušena." Pri prevajanju se je srečala z nekaterimi izrazi, ki danes zvenijo že skoraj arhaično, na primer podpepelnik. To je najprej kruh, vendar ga v nekaterih prevodih imenujejo tudi kolač. Pri teh besedah se je trudila izbrati tiste, ki so nam najbližje in razumljive.

Knjigo je predstavil in nas skozi pokušino jedi, skuhanih po teh receptih, popeljal publicist in svetnik evropskega reda vitezov vina Saša Veronik.

"Biblija lepo kaže, kaj so ljudje jedli v antični in predantični dobi. Jedli so vse, a jedli so malo mesa. Zdi se mi, da iz tega obdobja izvira danes tako opevana mediteransk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh