Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čile v socialni stiski

Za vas piše:
Tone Mizerit
Objava: 25. 09. 2010 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 10:43

Čile v socialni stiski

Katastrofa v rudniku, kjer čaka na rešitev 33 rudarjev, posledica premajhne skrbi za varnost - Februarski potres razgalil navidezno blaginjo Četrtek, 5. avgusta, je bil v čilskem kraju Copiapó dan kakor vsak drug. Na površini je kljub zimi pripekalo južno sonce, globoko v rovu pa so napete naravne sile ustvarjale tesnobo. Ob dveh popoldne se je tisti temni svet zrušil. V rudniku svetega Jožefa sta grozen pok in grmenje pokopala mir, in v tistem grobu, 800 metrov pod zemeljsko površino, je ostalo 33 rudarjev.
Katastrofa v rudniku, kjer čaka na rešitev 33 rudarjev, posledica premajhne skrbi za varnost - Februarski potres razgalil navidezno blaginjo

Četrtek, 5. avgusta, je bil v čilskem kraju Copiapó dan kakor vsak drug. Na površini je kljub zimi pripekalo južno sonce, globoko v rovu pa so napete naravne sile ustvarjale tesnobo. Ob dveh popoldne se je tisti temni svet zrušil. V rudniku svetega Jožefa sta grozen pok in grmenje pokopala mir, in v tistem grobu, 800 metrov pod zemeljsko površino, je ostalo 33 rudarjev.

Ko so tri tedne pozneje proslavljali veselo novico, da so rudarji živi, se je začela reševalna akcija. Kljub neštetim nevarnostim in še neznanemu končnemu izidu odtlej iz dneva v dan raste upanje in večmesečni rok se nenehno krči. Znanost in stroka, volja in vera so si podale roko, da bi iz naravne pasti iztrgale srečo za 33 družin.

Medtem ko so reševalna dela napredovala, so začele odmevati prve obtožbe. Govorile so o nenasitnem pohlepu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh